zaterdag 2 augustus 2014

Jip en Janneke Camping





Het voordeel van een grote tuin bij het kinderdagverblijf is dat je je eigen Camping kan maken. De peutertjes mogen er 's middags in slapen. Dat vinden ze heel erg leuk en ze slapen fantastisch!! Verder wordt er de hele dag gespeeld in en buiten de tenten met dit mooie weer.
Soms heb ik ook Yoga in de tuin gegeven.
De les ging ook over De Camping.












We gingen op de fiets en dat doen we door op de rug te liggen met onze benen in de lucht en onze armen aan het stuur. We trapten eerst heel hard maar toen kregen we een berg in de weg dus gingen heel langzaam fietsen. Boven op de berg mochten we even uitrusten, met onze benen plat. Toen we waren uitgerust fietsten we weer heel hard de berg af en toen waren we bij de camping. We zetten onze fiets tegen de boom en gingen zelf een Boom worden.
Op één been staan is best moeilijk maar met wat hulp lukt het iedereen! Wat zijn ze trots, en ik niet minder.
Dan gaan we onze Tent opzetten. Onze benen en armen zijn de stokken. Eén been zetten stevig een beetje rechts neer, dan het andere been links. Eén arm omhoog met de hand boven ons hoofd, dan de tweede arm erbij.
We buigen naar voren met onze handen op de grond tussen onze voeten en dan lopen we met onze vingers de tent in, en weer terug. We gaan weer rechtop staan als Tent.
Op de Camping is ook een Vijver met daarin een Kikker en zijn vriendjes de Vis en de Zwaan.
Die doen we allemaal na. Ik laat de Kaartjes van Helen Purperhart zien waar ze opstaan en leg dan langzaam uit hoe de houding gaat.
Als afsluiting doen we het Weerbericht wat altijd heel leuk en fijn wordt gevonden.
De laatste keer dat ik deze les gaf deed er een nieuw kindje mee en het was zo mooi om te zien dat hij vooral tijdens het weerbericht met een grote grijns en twee kuilen in zijn wangen zat te genieten!!
Wat is dit toch mooi om te zien, ik geniet daar ook zo van!

Als verhaal had ik "Kamperen in je eigen tentje" over Daniëlle die een eigen tentje naast haar vader en moeder had. 
Op de kleurplaat stond zij afgebeeld in haar tentje en het verhaal stond daarbij afgedrukt. Zo kunnen de ouders ook zien waar het verhaal over gaat.



Gelukkig zijn er altijd kinderen die graag tekenen. Al die lijnen zijn een glijbaan of een racebaan!!

Voor kinderen die al eerder de kleurplaat van Daniëlle hebben gehad heb ik ook nog de SURYA Boom.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten