zaterdag 28 april 2012

De dierentuin

















Na een weekje vakantie was ik weer blij om de kinderen te zien. Maar..... de kinderen vonden het ook weer fijn dat ik er was.

De les die ik heb gemaakt gaat over de dierentuin.
We gaan met de bus en iedereen mag chauffeur zijn. Met het stuur goed in de handen rijden we rechtdoor maar ook maken we bochten naar links en naar rechts. Dan buigen we alllemaal mee en als we hard rijden buigen we ver naar voren. Ook moesten we even stilstaan voor een ROOD stoplicht. Rustig wachten we op het GROENE licht en gaan dan weer rijden.

Bij de dierentuin stappen we uit en dan gaan we over de wiebelbrug de dierentuin in. De kinderen lopen dan voetje voor voetje op de rand van hun matje met de armen gespreid. Het lukt sommigen om steeds hun voeten voor elkaar te zetten. Voor anderen is dat nog moeilijk maar iedereen probeert zijn best te doen. En dan... op naar de dieren!!
Zo bezoeken we de chimpansee, de giraf, de leeuw en de slang. De leeuw is wel favoriet. Die laat, met zijn tong buitenboord, een harde brul horen. Wat zijn de kinderen toch mooie leeuwtjes!
De giraf plukt met zijn tong de blaadjes van de bomen. De kinderen lopen met de armen gestrekt omhoog en nemen hele grote stappen want de giraf heeft hele lange poten.
De chimpansee wil graag spelen en staat op handen en voeten door zijn benen te kijken en springt dan met allebei tegelijk omhoog. De kinderen springen het hele lokaal door, prachtig!
Toen werden we allemaal een slang die heel rustig op de grond ligt zodat niemand hem ziet. Maar..... er komt een muisje langs en daar schrikt de slang wel van zodat hij met zijn kop omhoog komt en héél hard ging sissen.

In deze les heb ik ook woorden gebruikt die voorkomen in het PUK programma.
Zoals : Plukken, Hoog, Laag, De grond, Meedoen, Bukken, Boom.

Dat kinderen vaak ook op andere momenten met Yoga bezig zijn bewijst wel het verhaal van een jongetje die in de dierentuin een Flamingo op één poot ziet staan. Hij zei : Hé, dat doen wij ook met de Yoga en gaat op één been staan met zijn armen in de lucht. Prachtig toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten