woensdag 4 april 2012

Voor het eerst yoga






















Gister heb ik aan een groep kinderen een yogales gegeven op een ander kinderdag verblijf.

De kinderen waren heel open en vroegen direct wat we gingen doen. Ik heb de les "Met de boot naar een eiland "gedaan.

Na eerst kort verteld te hebben wat een les inhoudt zijn we begonnen met de ademhaling. Eerst een paar druppeltjes aroma therapie van de geuren Jasmijn of Sinaasappel op je handjes en dan heel hard wrijven zodat je handen warm zijn. Op je wangen kun je voelen of ze warm zijn. Dan een kommetje van je handen maken en over je neus houden en goed ruiken zodat je heel veel lucht inademt. Dan haal je het kommetje weg en heel langzaam blaas je uit terwijl je mooi rechtop zit, alsof je een touwtje aan je hoofd hebt.
Dit ging heel goed!!!

De reis met de boot naar het eiland waar de vlinder en de kikker wonen gaat fantastisch. Een paar kinderen hebben al vaker gevaren want zij vertellen dat je dan een zwemvest aan moet en dat je dat een beetje op moet blazen. Ze laten zien hoe dat moet. Een pijpje vastpakken en er goed in blazen, prachtig!! Ook moet je een fluitje hebben op de boot volgens sommigen. Zo leer ik ook van de kinderen!

De les was heel geslaagd en de kinderen vroegen wat we de volgende keer gingen doen. Blij gingen ze naar de groep terug waar een meisje precies vertelde hoe een deel van de les ging.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten