dinsdag 31 december 2013

Oud en Nieuw !!!!!!!!!!!!!!


Deze week gaat de les over OUD en NIEUW. Ik heb de kinderen verteld dat er een nieuw jaar aankomt en dat we dat vieren met Oliebollen en Vuurwerk.

Ik vraag de kinderen of ze iets kunnen noemen wat oud is en wat nieuws. Eén jongetje verteld dat hij nieuw speelgoed heeft. Oud is toch wat moeilijker.

Dan vertel ik dat het oude jaar als een oude opa wordt gezien en het nieuwe jaar als een baby.
We gaan lopen als een oude opa met een stok. Iets naar voren gebogen lopen we langzaam door de groep. Dan doen we een baby na die op zijn rug ligt en spartelt met zijn benen en armen. De kinderen maken er gelijk allemaal baby geluidjes bij. Zo leuk om te zien!

De oefeningen die we aan het begin van de les steeds doen zijn oude oefeningen want je kent ze al.
Iets nieuws leren in de yoga les kan ook. We gaan staan en houden één arm omhoog. Dan draaien we in de lucht een groot rond en doen dat ook met onze andere arm. Dit is best nog moeilijk. We gaan ook nog een vierkant maken, je arm omhoog, opzij, naar beneden en weer opzij. Dat gaat veel beter.
Dit zijn schrijf oefeningen die op de basisschool gedaan worden met de kinderen
en dat wordt schrijfdans genoemd.

Dan gaan we proberen om steeds één voet op te tillen en aan te tikken met de tegenover gelegen hand. Al wiebelend lukt het ze allemaal en iedereen heeft er veel lol om. Heerlijk die vrolijkheid!!

We maken ook nog vuurwerk op de rug van elkaar. ( net als het weerbericht ) We beginnen met sterretjes ( tikke tikke tik met de vingers ) dan een mooi gekleurd vuurtje ( wrijven met platte handen ) en dan doen we onze handen om onze mond en die zetten we op de rug van het kindje voor ons en zeggen dan 3x BOEM. Dit geeft een trilling op de rug en daar moest iedereen heel hard om lachen.

Als afsluiting heb ik het boek van Jip en Janneke, December verhaaltjes. Het gaat over Oudejaar. Jip wordt wakker van het vuurwerk en Janneke heeft er doorheen geslapen.

Dit was weer een geslaagde les.
Ik kan weer terugkijken op een heerlijk YOGA jaar. Op naar een nieuw jaar met nieuwe en oude lessen voor nieuwe en oude kindjes.

Voor iedereen een heel fijn 2014 met genoeg rustgevende momenten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten