zondag 8 december 2013

Sinterklaas les



 In de week voordat Sinterklaas jarig was heb ik een Yoga les gegeven die over Sint en Piet ging.
 
Sint heeft twee dieren, een Paard natuurlijk en een hondje die thuis blijft als Sint op pad gaat. Het Yogapaard tilt steeds één voor één zijn benen omhoog en houdt zijn armen opzij voor balans. Dat ging de kinderen héél goed af zeg! Ze stapten fier in het rond!
Het hondje was weer blij als Sint thuiskwam en dan wiebelt hij zijn staartje vrolijk heen en weer. Wij deden dat door op onze handen en voeten te staan met onze billen in de lucht en die billen gingen heen en weer. Wat een mooi gezicht. We moesten er ook erg om lachen.
 
Piet heeft ook een huisdier. Dat is de Poes want daar kan hij heel veel van leren. Een Poes kan goed klimmen en op kleine randjes lopen. Wij liepen op het randje van ons matje. Net alsof dat het randje van het dak was. We deden net alsof we een kadootje in onze handen hadden en gooiden dat aan het eind van het dak ( matje) in de schoorsteen om vervolgens weer terug te lopen voor een nieuw pakje.
Een poes kan heel boos worden en dan doet hij zijn rug omhoog. Wij gingen dus op onze knieën zitten en zetten onze handen op de grond, ons hoofd bogen we naar beneden en duwden zo onze rug omhoog. Als de poes weer blij was deed hij zijn hoofd omhoog en zakte zijn rug weer naar beneden.
 
Dit waren een paar onderdelen van de les.
 
Eén jongetje deed mee als Zwarte Piet en luisterde dus ook niet naar zijn naam. Zo mooi!!! Zelfs de andere kinderen verbeterden mij als ik zijn naam zei.
 
Hieronder nog wat kleurplaten van de kinderen die Sint inkleurden.



 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten