maandag 16 juli 2012

Op de camping





Het is vakantie en heel veel mensen staan met hun tent op de camping. Ook in de tuin van het kinderdagverblijf staan tenten om het vakantiegevoel te ondersteunen. De kinderen vinden het prachtig en spelen daarom graag buiten in de tuin. Het weer wil helaas niet zo goed meewerken dus doen we de yogales binnen.

We beginnen, zittend, met het wakker maken van onze voeten en benen door er zachtjes op te slaan en dan laten we de tenen zwaaien. Onze voeten strekken we naar voren en zetten ze dan weer omhoog. Met onze voeten tegen elkaar laten we ze ruitenwisseren. Vrachtwagens hebben hele grote ruitenwissers dus leggen we onze benen heel wijd en bewegen we onze voeten naar binnen en naar buiten. Dan gaan we staan en gaan op onze tenen en hielen lopen. Het moeilijkste is om op de zijkant van je voeten te lopen maar we gaan het wel proberen. Eén keer met je grote tenen in de lucht en dan een keer met je kleine tenen in de lucht. De kinderen hebben hier moeite mee dus doen we het maar heel even. Het maakt hen bewust van de voeten, wat betekent dat ze minder met hun hoofd bezig zijn.

Omdat we graag een zonnetje zien begroeten we de zon door onze handen voor onze borst te houden. Dan gaan onze armen omhoog en onze buik naar voren zodat de zon onze buik warm kan maken. Dan buigen we naar voren met de handen bij de voeten zodat de zon onze rug warm kan maken. We komen dan heel langzaam omhoog en eindigen met de handen voor onze borst en zeggen: "Dank je wel zon, fijn dat je warm hebt gemaakt".

Eind van de week vertel ik over de rest van de les waarin een Boom, Uil, Kikker en Ooievaar in voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten