zaterdag 25 februari 2012

De Olifant is favoriet


Zoals ik al vertelde vierden we feest met de knuffels. En dat waren, de olifant, de uil, het konijn en de ezel. De uil bekeek vanuit zijn boom het hele bos en draaide daarbij zijn hele hoofd op zijn nek. Wij mensen kunnen dat natuurlijk niet maar we hebben ons best gedaan om het zo goed mogelijk na te doen. De kinderen zitten op hun hurken met de handen gevouwen op de rug en kijken zover mogelijk naar links en naar rechts. Dat gaat ze heel goed af maar soms lukt het niet helemaal om op de voeten te blijven zitten. Maar gelukkig slaat de uil zijn vleugels uit en vliegt naar een andere boom.
De ezel schopt zijn achterpoten omhoog en moet daarom zijn voorpoten stevig op de grond houden anders valt hij op zijn neus. Ik vertelde de kinderen dat ze hun armen goed strak moesten houden en dat deden ze fantastisch goed zodat niemand op zijn neus viel.
Het konijn springt eerst met zijn voorpoten vooruit en dan springt hij daarna met zijn achterpoten. De kinderen moesten hier even op oefenen maar al snel huppelden er 6 konijntjes door het lokaal.
De olifant die op het feestje was had veel plezier met de ballon. Hij gooide hem omhoog met zijn slurf.
Aan het einde van de les vraag ik altijd wat de kinderen het leukste vonden van de les en dat nu anoniem : DE OLIFANT !! Allemaal werden ze heel blij van het gooien van de ballonnen de lucht in met hun slurf. De kinderen staan dan goed met hun voeten op de grond door even te stampen en maken van hun armen en handen een slurf door de armen recht vooruit te houden en de handen in elkaar te vouwen. Zo pakken ze de ballon op en gooien hem in de lucht!!!!
Deze les was weer heel geslaagd met blije kinderen en juf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten