vrijdag 22 juni 2012

Naar de boerderij





We gaan fietsen naar de boerderij en dat doen we door op onze rug te gaan liggen en onze benen in de lucht te doen en dan gaan we trappen. Eerst héél hard maar dan komen we een berg tegen en dan kun je moeilijk omhoog dus trappen we héél langzaam de berg op. Maar dan zijn we boven op de berg en rusten even uit om vervolgens........... hééééé'l hard naar beneden te fietsen. De kinderen vinden dit prachtig. Vrolijk draaien ze rondjes met hun benen.
Dan zijn we bij de boerderij en daar staat een pauw op het hek ons op te wachten. Hij laat zien hoe mooi hij is door zijn veren omhoog te zetten. Maar dat kunnen wij ook!! We staan rechtop met onze armen naar beneden langs ons lichaam. Dan brengen we héél langzaam onze armen omhoog, gaan op onze tenen staan en zeggen: " IK BEN DE MOOISTE". Ik zie dat de kinderen trots zijn, het straalt uit hun oogjes. Dit geeft iedereen vertrouwen!
Dit is een prachtig begin van de les waar we ook nog een POES, HOND, PAARD, KONIJN en EZEL  tegen komen. Hiervoor gebruik ik de kaartjes van Helen Purperhart.
Boven dit verhaal zie je de kleurplaten die zijn gekleurd door de kinderen die hebben meegedaan met de les.
      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten