woensdag 6 juni 2012

Naar het Strand














Vorige week, toen het héél erg mooi weer was, heb ik deze les bedacht. Helaas kwam al snel de regen.
Maar dat is het fijne van Yoga, we doen NET ALSOF de zon schijnt en gaan gewoon naar het strand. Een CD van rollende golven op de achtergrond.

Omdat we gaan lopen maken we onze voeten en benen goed wakker en lopen we naar de duinen. Ik vertel dat een duin een berg is, maar dan van zand.
Voor we het strand kunnen zien moeten we op handen en voeten het duin opklimmen. Bovenop kijken we met onze hand boven onze ogen naar de zee. Dan gaan we het duin afrollen. Wat een plezier hebben de kinderen daarin. Als we uitgerold zijn zitten we natuurlijk helemaal onder het zand en kloppen we ons helemaal af van de haren tot de tenen.
Op onze handdoek ( matje ) gaan we onze kleren uittrekken en de zwembroek aan doen. Armen uit de mouwen en de benen uit de pijpen. Dan stappen we met één been in de zwembroek, wiebel wiebel en dan het andere been erin en omhoog trekken. Zo zijn we klaar om het water van de zee te voelen en over de golven te springen. Héél stil staan we te wachten op een hoge golf en dan buigen we langzaam door onze knieën en springen met twee benen tegelijk over de golf. Hier kunnen de kinderen, net als bij de echte zee, geen genoeg van krijgen. Als ik zeg dat we nu de laatste golf doen, zeggen ze daarna : "Nog één!!!! "  Maar ik zie een Dolfijn in de zee en dan zijn ze de golf vergeten. We zitten op onze knieën, de handen gevouwen en die leggen we voor ons op de grond. Ons hoofd leggen we in onze handen en met onze tenen duwen we onze billen omhoog. Zo zijn we allemaal een hele mooie springende Dolfijn!
We zijn nu allemaal nat van de zee dus gaan we ons afdrogen. "Goed je haren en je tenen", zegt een jongetje die heel serieus is met afdrogen.
Als we klaar zijn dan zie ik een Krab op het strand lopen. Die loopt op handen en voeten maar dan met je buik omhoog. Dat is best moeilijk maar alle kinderen doen erg hun best om zo te lopen.
Zo zijn we op de helft van de les. Over een paar dagen vertel ik de laatste helft dus: wordt vervolgd.........................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten